De wijnbar VIQH klassiekers in een wijnbox!

robert; Viqh aan Huis

By Robert Bouman

Dit zijn de VIQH klassiekers

De Nederlandse Horeca ligt plat vanwege de maatregelen van het RIVM en de Nederlandse overheid. Helaas kunnen wij u hierdoor tot minimaal 6 april, niet ontvangen in onze wijnbar aan de Grote Markt in Haarlem. Maar om u toch een hart onder de riem te steken hebben wij een wijnbox samengesteld met daarin de VIQH Klassiekers. 6 verschillende kwaliteitswijnen die de afgelopen periode het meest besteld zijn bij ons in de wijnbar. Zo hoeft u ons niet te missen. Welke wijnen er in de wijnbox zitten? Dat leest u hieronder!

Vanwege de maatregelen van het RIVM en de Nederlandse overheid is de wijnbar helaas gesloten minstens 6 april. Maar u hoeft ons niet te missen. Wij bezorgen wijn in onze wijnbox VIQH klassiekers bij u thuis. Proef 6 kwaliteitswijnen van VIQH bij u thuis.
Om u een hart onder de riem te steken hebben wij een wijnbox samengesteld met daarin de VIQH Klassiekers. Zo geniet u thuis van de kwaliteit van wijnbar VIQH.

Onze trots

In een wijnbox gevuld met VIQH klassiekers mag onze eigen wijn natuurlijk niet ontbreken. Voor onze Elysee lijn verzamelen wij vanuit de verschillende delen van de Franse Languedoc de kwaliteitsdruiven voor onze wijnen. De Mourvèdre is een van de wijnen die hier speciaal voor ons wordt geproduceerd. In Spanje kennen we deze druif als Monastrell. Ondanks dat deze wijn veel aangeplant staat in het zuiden van Frankrijk en in Spanje zien we niet vaak een 100% Mourvèdre voorbijkomen. Dit komt doordat het niet overal warm genoeg is om de druiven volledig te laten rijpen. Wij hebben voor onze Elysee Mourvèdre de druiven verzameld vanuit de warmste regio’s binnen de Languedoc zodat de volledige rijpheid van de druiven gegarandeerd is. In de smaak komt dit terug in de vorm van rijp en donker fruit en kruidigheid.

Ook voor onze Elysee Chardonnay halen verzamelen we de druiven vanuit verschillende regio’s binnen de Languedoc. Zo halen we vanuit de warme delen de zongerijpte druiven welke zorgen voor een mond vullend gevoel. Vanuit de wat koelere gebieden en wijngaarden op hoogte halen we juist de druiven die voldoende frisse zuren bevatten. Zo kan de wijnmaker een mooie assemblage maken om de Chardonnay optimaal tot zijn recht te laten komen. Na een korte periode van houtlagering kunt u in de Elysee Chardonnay aroma’s van moesappelen, sappige peer, honing en boter. De zachte zuren in de wijn zorgen ervoor dat de wijn zeer geschikt is al aperitief. 

Onze trots mag niet ontbreken in de wijnbox VIQH klassiekers!

De edele druif vanuit de Rías Baixas

In de Spaanse provincie Galicië heerst een relatief koel klimaat dit komt vooral vanwege de invloeden van de Atlantische oceaan. Het regent hier veel dus het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat ze in de Rías Baixas vanwege het klimaat vooral witte wijnen produceren. Binnen de Rías Baixas zijn er vijf sub gebieden, waaronder O Rosal. In dit sub gebied, gelegen bij de grens met Portugal, produceert Adegas Valminor een Albariño. Met deze wijn zijn zij een van de meest toonaangevende producenten vanuit de regio. De Albariño wordt hier ook gezien als een van de edelste druiven van de gehele streek. Maar waarom wordt Valminor gezien als een van de meest toonaangevende producenten hoor ik u denken? Omdat ze een Albariño maken waarvan de smaken goed in balans zijn. Licht bloemig, fris maar ook een mooie krachtige bite in de afdronk. Hierdoor is de wijn uitstekend te combineren met vis of schaal- en schelpdieren.

 

Een van de lijst van werelderfgoederen van UNESCO?!

De trots van de Oostenrijkse wijnregio het Weinviertel is de Grüner Veltliner, deze staat namelijk op de lijst van werelderfgoederen van UNESCO. Deze mag daarom natuurlijk niet ontbreken in de wijnbox VIQH Klassiekers. De producent van deze Grüner Veltliner is Leo Uibel en werkt volledig biologisch. Ook experimenteert hij met enkele methoden vanuit de Biodynamische wijnbouw. De oogst en het vinificatieproces zijn per wijngaard verschillend. In totaal produceert hij vijf verschillende Grüner Veltliners welke zich allemaal onderscheiden door een zeer typische individuele eigenheid. Wij hebben voor u de Grüner Veltliner Vollmondlese geselecteerd. De naam Vollmondlese is een verwijzing naar de biologisch-dynamische manier van produceren. De oogst en het vinificatieproces vinden namelijk plaats tijdens volle maan. In de smaak vindt u vooral groene appel en lichte citrus en grapefruit tonen. In de afdronk is deze biodynamische wijn droog met een klein pepertje. Al met al een mooie verfijnde wijn!

Wist u dat de Grüner Veltliner op de UNESCO werelderfgoederen lijst staat? U proeft deze wijn door de wijnbox VIQH klassiekers te bestellen. Deze box met kwaliteitswijnen bezorgen wij bij u zodat vanwege de maatregelen van het RIVM en de Nederlandse overheid omtrent het Coronavirus (COVID-19) gewoon van onze wijnen kan blijven genieten
Wist u dat de Grüner Veltliner op de UNESCO werelderfgoederen lijst staat? Foto: @ClaudiaElisaPhotography

Roemeens Karakter

De Cabernet Sauvignon van het wijnhuis Karakter is afkomstig uit Roemenië. Het wijnland Roemenië is in Nederland vrij onbekend terwijl de wijncultuur al meer dan 3000 jaar geleden door de Grieken naar Roemenië gebracht is. Als we puur kijken naar het volume wijn dat Roemenië produceert zien we dat ze op de 6e plaats binnen Europa staan. Vroeger werden er veel zoete wijnen van inheemse druivenrassen gemaakt, maar tegenwoordig staan er veel internationale rassen aangeplant waaronder de Cabernet Sauvignon.

Ongeveer 100 kilometer van Boekarest in het wijngebied Dealu Mare staan de Cabernet Sauvignon aangeplant in een uitermate geschikt klimaat. De hellingen van de Karpaten zorgen ervoor dat de wijnstokken een perfect aantal zonuren krijgen maar zorgen daarnaast ook nog voor bescherming. De Zwarte Zee zorgt daarentegen weer voor een gunstige temperatuur en luchtvochtigheid. Nu hoor ik u denken hoe resulteert zich dat in de smaak? In de smaak komen vooral aroma’s van zwarte bessen, cederhout en tabak naar voren. Daarnaast heeft de wijn rijpe tannines en zachte zuren. Hierdoor is de wijn mooi in balans.

Het gaat om de passie!

25 jaar geleden is het wijnhuis Velenosi opgericht door Angela en Ercole Velenosi. Zij hadden op dat moment weinig ervaring in de wijnbouw. Maar door hun passie voor het vak hebben zij zich snel ontwikkeld in de wijnbouw. Zo maken zij een range wijnen van voornamelijk de lokale druivenrassen. De wijn die wij voor u geselecteerd hebben van dit wijnhuis is de Montepulciano D’Abruzzo. Dit betekent dat het de druif Montepulcianio is uit de regio Abruzzo. Vaak wordt dit verward met de bekende wijnen uit het dorp Montepulciano in Toscane. Hier gebruiken ze echter de Sangiovese druif om de wijnen van te maken.

Een wijnbox vol met VIQH klassiekers. Deze box met kwaliteitswijnen bezorgen wij bij u zodat vanwege de maatregelen van het RIVM en de Nederlandse overheid omtrent het Coronavirus (COVID-19) gewoon van onze wijnen kan blijven genieten
Passie in het glas! Proef het in de wijnbox VIQH Klassiekers. Foto: @ClaudiaElisaPhotography
Bestel hier uw wijnbox VIQH Klassiekers

De wijnbox VIQH Klassiekers met bovenstaande wijnen hebben wij van VIQH aan Huis met veel passie voor uw samengesteld. Deze wijnbox kost €60,- en bestelt u hier. Deze wijnbox wordt geleverd met een wijnbeschrijving en wijnspijs tips. Liever de glazen laten klinken bij ons in de wijnbar? Hier koopt u uw cadeaubon!