Welke wijn bij het kerstmenu?

robert; Viqh aan Huis

By Robert Bouman

Welke wijn bij het kerstmenu?

Welke wijn schenken wij nou bij het kerstmenu? Met deze vraag kwam I Love Food & Wijn bij ons. De reden dat ze met deze vraag bij ons kwamen is omdat ze een prachtig kerst E-Book in elkaar hebben gezet met verschillende kerstmenu’s met daarbij mooie wijnspijs combinaties. Uiteraard kunnen wij tegen zo’n mooi initiatief geen nee zeggen. Daarom leest u hieronder welke wijnen wij hebben uitgezocht bij het kerstmenu. 

Welke wijn bij het kerstmenu. Samen met i love food & wine hebben wij verschillende wijnen aan het kerstmenu gekoppeld. Dowload het ebook
Lees in het ebook mooie wijnspijs combinaties voor de feestdagen

Mousserende wijn bij het kerstmenu

Wij beginnen met een mousserende wijn bij het kerstmenu. Het is tenslotte een feestdag en daar hoort een feestelijke wijn bij. De Corpinnat van Torello past hier perfect bij. Het zachte en romige mondgevoel maakt deze wijn heerlijk als aperitief, die ook uitstekend doorgedronken kan worden bij het voorgerecht. Dit komt vooral door de heerlijke minerale frisheid en de zachte mousse. 

Tijd voor het hoofdgerecht, past er witte of rode wijn bij het kerstmenu?

Aurelio Montes nam samen met 3 partners het initiatief om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit van wijn te produceren. Dat is ze goed gelukt, want deze wijn misstaat niet aan tafel! Met een heldere rode kleur, geuren van rood fruit zoals frambozen en aardbeien en in de finale mooie aroma’s van rozenblaadjes. Komen we uit bij de Pinot Noir. Deze Chileense wijn is een perfecte combinatie bij het hoofdgerecht welke geserveerd wordt met onder andere een mooie chutney. 

De kers op dit wijnspijs kerstmenu!

Deze dessertwijn wordt gemaakt volgens de methode “Mutage”. Wat dat is? De vergisting wordt gestopt doordat de wijnmaker wijnalcohol toevoegt. Hierdoor stoppen de gistcellen met het eten van de druivensuikers waardoor de natuurlijke suikers in de wijn blijven. Hierdoor krijgt de wijn het kenmerkende zoete karakter. Deze dessertwijn is gemaakt van de druif Trebbiano. Ondanks dat er geen tonen van kers naar voren komen is dit toch een feestelijke afsluiter van het menu. Mede door de tonen van gekonfijt fruit, sinaasappelbloesem en amandel maakt het dat deze wijn een feestje is bij verschillende desserts en blauwe kazen. 

Geniet van een glas Chileense Pinot Noir tijdens het kerstdiner. Foto: @ClaudiaElisaPhotography
Geniet van een glas Chileense Pinot Noir tijdens het kerstdiner. Foto: @ClaudiaElisaPhotography

Wat zijn de wijnspijs combinaties van dit kerstmenu?

Nu hoor ik u denken: “Heerlijk al die wijnen!” Maar wat zijn de gerechten die bij het kerstmenu horen? Daarvoor verwijs ik jullie graag door naar I Love Food & Wine. Download het kerst E-Book en wordt verrast door heerlijke recepten. Wat het kerst ebook nog leuker maakt is dat u ook verschillende prijzen kan winnen waaronder onze Bossotti Box, wijnbox wildseizoen en ook deze wijnbox met de wijnen voor bij het kerstmenu. 

Kunt u niet wachten tot deze prijsuitreiking? Bestel dan hier uw wijnbox.

Wijnbox wijnen bij het kerstmenu (3 flessen) €45,-

Wijnbox wijnenen bij het kerstmenu (2x 3 flessen) €80,-