Beginnerscursus SDEN 1 Wijnvignet

WijnSpijs, WijnCursus, Bourgogne wijn iberico ham, salami, vleesplateau, charcuterieplateau, wijnspijs
Beginnerscursus Wijn vignet

Voor de wijn liefhebbers die meer willen leren over wijn in al zijn facetten, biedt Viqh aan Huis in samenwerking met VINécole de beginnerscursus Wijnvignet aan. Een wijn cursus die u snel wijnwijs maakt. 

In twee bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur leert Debby van Schie, registervinoloog van de Wijnacademie, u de basis van de totstandkoming van wijn: de vinificatie (het wijn maken). 

Het wijn vignet is een opleiding van Stichting Dranken Examens en Normering. Afgekort SDEN, waarbij het wijnvignet het eerste niveau is: SDEN 1. Heeft u de basis wijn kennis al onder de knie? Dan kunt u via ons ook de cursus SDEN 2 wijn oorkonde volgen.

Inhoud wijn cursus

Naast vinificatie leert u ook over de belangrijkste wijn landen en hun druivenrassen, de beginselen van wijn met spijs combineren & etiketten lezen. 

Wat is een wijncursus zonder wijn? Uiteraard proeven we verschillende wijnen met aandacht en leren we u aan de hand van proefnotities dat analytisch aan te pakken. Hierdoor leert u ook uw eigen smaak beter kennen: ‘waarom vind ik de ene wijn lekkerder dan de andere?’

De laatste bijeenkomst is inclusief een kort examen, zodat u na afloop al een certificaat op zak kunt hebben van SDEN1, de eerste stap naar vinoloog! 

De tweedaagse cursus wijnvignet vindt plaats bij het sfeervolle boutiquehotel de KoningInn te Haarlem (naast wijnbar Viqh, Koningstraat 7), op woensdagavond van 19:15 uur tot ongeveer 21:45 uur.

De volgende cursusdagen van SDEN 1 zullen in Oktober zijn. Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven voor de exacte data. 

 De kosten voor deze wijncursus bedragen €115,- en is inclusief het volgende: 

  • Het cursusboek ‘ik weet wat van wijn’, waarin alles staat wat je moet weten voor het examen;
  • 10 kwaliteitswijnen;
  • Een aromazon om je te helpen bij het ontdekken van aroma’s in je wijn glas; 
  • Proefformulieren, die je helpen bij het maken van proefnotities; 
  • De kosten voor het examen.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen. Mocht u echter van tevoren nog vragen hebben dat kunt u deze stellen aan Debby van Schie, door te bellen naar +31 (0)6 13 54 05 10.

Naast de wijncursus ‘’SDEN 1 Wijnvignet’’ biedt Viqh aan Huis ook nog de vervolgcursus SDEN2 Wijnoorkonde en verschillende andere arrangementen aan. Liever een geheel gepersonaliseerde wijn proeverij? Ook dat kan! Meer inspiratie opdoen? Bekijk ook onze Blog 

Bekijk meer van dit arrangement

Copyright © 2019 Viqh aan huis