Dit zijn de favoriete wijnen van Hannah

By Hannah Nadort

Hannah’s Favorites wine-box

Met trots mag ik vertellen dat ik de nieuwe aanwinst ben van wijnbar VIQH. Een pittige tante van 20 jaar oud die door middel van de hotelschool  erachter is gekomen dat ‘wijn’ een superleuke bezigheid is.

Een korte introductie over mezelf

Mijn naam is Hannah Abigaïl Nadort, geboren in Amsterdam en wonend vanaf mijn 7e in Haarlem. Na de middelbare school ben ik de hotelschool gaan volgen in Amsterdam. Daarna besloot ik om door te gaan studeren om vervolgens mijn plekje te vinden op de HvA (Hogeschool van Amsterdam), bij de studie HRM (Human Resources Management). Waar ik echt van geniet? Het drinken van wijn! Na een wijnreis in 2019 door Frankrijk is het idee om met wijn te werken altijd blijven hangen. Wegens de saaiheid van het corona virus wilde ik mijzelf uitdagen om iets nieuws te doen en ben ik langs VIQH gegaan voor een wijntje en nooit meer thuisgekomen. Naast mijn studie volg ik een wijncursus om mijn wijnbrevet te halen, en jullie nog beter te kunnen adviseren voor het perfecte glas.

Ze zeggen altijd ‘een goed begin is het halve werk’. Helaas kan ik nu niet persoonlijk kennis met jullie maken in VIQH. Laat ik mijzelf dan maar introduceren met: Hannah’s favorites wine box. Een samenstelling van mijn 6 favorieten wijnen in een wijnbox. Hieronder zal ik ze kort beschrijven en vertellen waarom die wijn mijn favoriet is.

Ontdek hier wat mijn favoriete wijnen zijn.
Ik ben Hannah, de nieuwste aanwinst van wijnbar VIQH

Don’t let anyone burst your bubbels

Om maar meteen een goede indruk te maken begin ik met de Col di Luna Prosecco.

Een prachtige mild fruitige prosecco, gemaakt van de Glera druif uit de streek Treviso gelegen in het noorden van Italië vlakbij Venetië. Naast dat de fles prachtig is om naar te kijken smaakt deze bubbel ook nog eens heerlijk, zachte aroma’s van gele appel en perzik.

De wijn heeft z’n fijne mouse verkregen door een tweede vergisting op een speciaal stalen vat, genaamd autoclaaf, gedurende 50 dagen. Deze techniek staat bekend als de methode charmant. Een perfecte wijn 2021 mee te beginnen.

De ideale wijn voor …

De Viognier uit de Languedoc gelegen in Frankrijk, is een fantastische mild fruitig droge witte wijn met een kleine kruidige toon. De smaak is zacht en vol maar beschikt over een milde frisheid zodat je hem lekker door kan drinken.

Deze wijn is perfect voor een avondje voor de openhaard tijdens deze koude winterdagen. Met dit lekkere glas, wat spelletjes en de juiste mensen om je heen heb je de perfecte avond.

Mousserende wijnen mogen natuurlijk niet ontbreken in de wijnbox met favorieten van hannah
Een mousserende wijn mag natuurlijk niet ontbreken in de wijnbox met favoriete wijnen

All-time favorite

Toen ik uitlegde aan mijn collega Noah, wat ik nou echt lekker vind in een glas wijn kwam hij met aan met ‘de moordenaarskloof’.  Een water in je mond lopende Chenin Blanc, van het wijnhuis Dornier. De wijn is gemaakt van een blok/steen uit 1986 op een hoogte van 230 meter.  De wijnen van Dornier krijgen vaak houtrijping in oude Franse Eikenhouten vaten van 300 liter. De Moordenaarskloof Chenin Blanc ook. De smaak is aangenaam zacht, met een vleugje van noten en peer en blijft zeer lang hangen in de mond.

Mijn aanrader voor bij het diner

Een toegankelijk glas rode wijn, waar je iedereen blij maakt. Ik heb het over de Zolo, Malbec uit Mendoza gelegen in Argentinië.

De naam Zolo komt van de eigenaresse Patricia Ortiz, zij werkt namelijk het gros van de tijd in Mendoza terwijl ze haar man ‘zolo’ achter laat in Buenos Aires. Deze Malbec is hout gelaagd en heeft een krachtige en kruidige smaak met een ondertoon van rijpe bramen en pruimen. Ondanks dat Zolo op het etiket staat, brengt deze wijn de hele familie weer bij elkaar. Perfect te combineren bij een varkensrollade of heerlijke oesterzwammen tijdens het diner.

Een heerlijke wijn van 11 barrels met een mooie periode in het franse eikenhout waardoor er zachte kruidige tonen naar voren komen. Meer Zuid-Afrikaanse wijnen ontdekken? kijk dan eens bij onze overige wijnboxen

Lekker uitgesproken

Dan een wijn waar je bijna niet omheen kan en erg uitgesproken is door de overvloedige aroma’s van zwartebes, pijptabak en cederhout. De Karakter Cabernet-Sauvignon uit het Romeense Dealu Mare gelegen 100 km ten noorden van Boekarest. Een van de belangrijkste wijnstreken in het land door de kwaliteit van de bodem en het klimaat. De druivenstokken genieten van een perfecte bezonning en de zwarte zee heeft een perfecte invloed op tempratuur en de luchtvochtigheid. De producent van deze wijn Aurelia Visinescu heeft haar kennis opgedaan in Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië en Zuid-Afrika en is zo tot de perfecte cabernet-sauvignon gekomen als combinatie van de oude en nieuwe wereld wijnlanden.

Deze wijn is sterk van smaak, persoonlijk ben ik gek op chocolade en vind ik deze wijn perfect met een stukje puur om de avond mee af te sluiten.

Cherry on the cake

Tot slot mijn favoriet van de drie rode wijnen, 11 barrels van het wijnhuis Mont Destin. Deze volle en krachtige rode wijn is een blend van de druiven: Cinsault, Shiraz, Grenache en Mourverdre. Deze wijn komt uit Paarl gelegen in Zuid-Afrika zo’n 60 km ten noordoosten van Kaapstad. Het is de 3e stad op de Kaap die werd gesticht door de Hollanders. Het is een rijpe, elegante, mond-vullende frambozen en kersen wijn met hint van chocolade en peper. Dit resulteert tot een sappige blend voor elke gelegenheid of gewoon wanneer je denkt ‘ik heb zin in een goed glas rode wijn’.

Zijn mijn favoriete wijnen ook uw favoriete wijnen?

Dit zijn 6 van mijn favoriete wijnen op het moment. Bent u benieuwd naar hoe deze wijnen smaken en of het ook uw favoriete wijnen zijn of kunnen worden? De wijnbox bestelt u hier

Liever op een wat interactieve manier ontdekken van welke wijnen u houdt? Meld u dan aan voor een van onze online wijnproeverijen.