Wijncursus SDEN 2 Wijnoorkonde

wijn cursus, beginnerscursus, wijn oorkonde, SDEN, SDEN2, SDEN 2. Haarlem, Viqh aan Huis, VinEcole
Beginnerscursus Wijnoorkonde

Heeft u al wat kennis van wijn maar denkt u weleens, ik wil meer weten? Dan is de beginnerscursus Wijnoorkonde wat voor u! Viqh aan huis biedt u deze beginnerscursus aan, in samenwerking met Debby van Schie van VINécole.

De wijncursus Wijnoorkonde is een leerzame en gezellige cursus en geschikt voor de ware wijnliefhebber maar ook voor de medewerker in de horeca, detail- of groothandel die over een gedegen basiskennis van wijn dient te beschikken.

Wijnoorkonde is een opleiding van Stichting Dranken Examens en Normering, afgekort SDEN, waarbij de Wijnoorkonde het tweede niveau is: SDEN2. Deze wijncursus is bovendien een mooie opstap naar de opleiding wijnbrevet (SDEN 3). Want mocht u ambities hebben om vinoloog te worden, dan is het diploma Wijnbrevet een vereiste om toegang te krijgen tot de vinologenopleiding.

Inhoud cursus SDEN2

In vijf bijeenkomsten leert Debby van Schie, registervinoloog van de Wijnacademie, u de belangrijkste facetten van de vinificatie van wijn. Maar ook wijnbouw komt aan de orde, de verschillende wijnlanden van zowel de ‘Oude’ als de ‘Nieuwe’ Wijnwereld en de basisbeginselen van het analytisch wijnproeven worden geoefend. Ook wordt er aandacht besteed aan het kopen van wijn, etiketten lezen én het combineren van wijnen en spijzen!

De cursus kan worden afgesloten met een landelijk erkend examen.

De bijeenkomsten vinden plaats bij Hart-Haarlem. Hart-Haarlem is een centrum voor cultuuronderwijs, gevestigd in een authentiek en sfeervol monumentaal pand aan de Kleine Houtweg 18 in Haarlem. De cursusavonden beginnen om 19.15 uur en zullen duren tot ongeveer 22.00 uur.

De cursusavonden staan gepland voor de volgende data:

  • Les 1: donderdag 3 oktober
  • Les 2: donderdag 10 oktober
  • Les 3: donderdag 17 oktober
  • Les 4: donderdag 31 oktober
  • Les 5: donderdag 7 november

De kosten voor deze cursus bedragen €265,- en is exclusief cursusboek à €35,50 en inclusief:

  • 8-10  kwaliteitswijnen per bijeenkomst;
  • Een aromazon om u te helpen bij het ontdekken van aroma’s in uw wijnglas;
  • Een map met proefformulieren, die u helpen bij het maken van de proefnotities;
  • E-tool met leuke extra weetjes over wijn;
  • Veel individuele aandacht doordat we in kleine groepen werken.

U meldt zich aan door een e-mail te sturen. Mocht u echter van tevoren nog vragen hebben, dan kunt u deze stellen aan Debby van Schie door te bellen naar +31 (0)6 13 54 05 10.

N.B. De cursus SDEN2 kan ook in het Engels worden gegeven, waarbij het cursusboek uiteraard ook in het Engels verkrijgbaar is.

Naast de wijncursus “SDEN2 Wijn oorkonde” biedt Viqh aan Huis ook nog de wijncursus SDEN 1 Wijn vignet en verschillende andere arrangementen aan. Liever een geheel gepersonaliseerde wijnproeverij? Ook dat kan! Meer inspiratie kunt u opdoen in onze blog.

Bekijk meer van dit arrangement

Copyright © 2019 Viqh aan huis