Bella Italia! Proef Italiaanse wijnen!

By Esther Wegman

Bella Italia

Italië, wie houd er niet van Italië. Een favoriet vakantie land van vele en natuurlijk ook bekend vanwege het heerlijke eten. Naast dat het een prachtig en culinair land is, maken ze ook waanzinnige wijnen. Italië blinkt uit in frisse aangename witte wijnen, maar ook om de bijzondere rode, denk aan Barolo en Amarone.

Ja, ik… ik ben een echte liefhebber van Italië én groots fan van Italiaanse wijnen.

We highlighten in deze blog een aantal Italiaanse wijnen en streken die we in onze online Italië proeverij a.s. zondag 26 april schenken.

Informatie over de online proeverij leest u onderaan deze blog.

Een uniek moederdag cadeau is natuurlijk een online wijnproeverij van wijnbar VIQH. Liever een ander origineel moederdag cadeau? Lees dan onze wijnboog
Ook online kunt u bij ons wijn proeven.

Italiaanse wijnen wereldwijd

Ongeveer 18% van de totale wijnproductie wereldwijd is afkomstig uit Italië. Het land kent verschillende klimaten, daardoor zijn er ook veel verschillen in wijnbouw. Het is bijvoorbeeld in het noorden veel koeler dan in het zuiden. Maar wat zullen wij proeven tijdens VIQH’s Online Wijnproeverij: Bella Italia?!

Vermentino uit Ligurië

Vermentino is een druif die vooral bekend is in Sardinië. Maar deze druif komt ook voor in Lugurië, Toscane en Piëmonte. Ook komt deze druif voor in Frankrijk, waar hij gebruikt word als geheim ingrediënt in de Provence.

De Vermentino is een heerlijke voorjaarswijn. met wie geniet u van deze Italiaanse wijn?
Heeft u al eens een Vermentino gedronken?
Sangiovese

Sangiovese is de meest aangeplante druif in Italië. Deze druif is voornamelijk bekend van het gebruikt in de wereldberoemde Chianti. De wijn die we zondag schenken tijdens de Online Italië proeverij is een rosé wijn gemaakt van de Sangiovese. Het sap van de druif is wit, de kleurstoffen zitten in de schil. Als je de druiven licht perst kun je er wit sap uit verkrijgen, als je de schillen kort mee laat vergisten krijg je rosé.

Piëmonte

Piëmonte betekent aan de voet van de bergen, de streek word aan 3 kanten omgeven door bergen. In het westen en noorden zijn dat de Alpen, die bescherming bieden tegen de kou en regen uit het westen. De Apennijnen houden slecht weer uit het zuiden tegen.

In Piëmonte heerst een mild landklimaat, met warme zomers en koude mistige winters, waardoor laat rijpende rassen zich goed ontwikkelen. Rode druiven die hier veel voorkomen zijn o.a. Nebbiolo, Dolcetto en Barbera.

In onze vierde editie van VIQH's Online Wijnproeverij nemen wij jullie mee langs verschillende Italiaanse wijnen. Waaronder de prachtige wijngaarden in Piemonte
Een van de Italiaanse wijnen die we proeven komt uit deze wijngaard in Piemonte.

Hoe werkt VIQH’s online wijnproeverij

Wij organiseren elke zondag om 16:00 uur een online wijnproeverij. De proeverij van zondag 26 april is de 4e editie. Wij zijn ontzettend bij met het animo voor deze proeverijen en zullen dit de komende weken ook door blijven zetten. Het zijn proeverijen waar iedereen die het leuk vind om wijn te proeven aan mee kan doen, zo hebben we ervaren proevers die up to date willen blijven, vaste gasten en beginnend proevers die nieuwe kennis op willen doen.

Wilt u ook mee proeven?

1. Meld u aan via info@viqhaanhuis.nl
Via de mail ontvangt u alle informatie die u nodig heeft om deel te nemen aan de proeverij.

2. Haal zondag 26 april de wijnen op bij wijnbar VIQH (evt. verzending buiten Haarlem ook mogelijk)

3. Start de livestream

4. Geniet van de wijnen

Liever proosten bij VIQH? Bestel dan hier uw cadeaubon!

 

VIQH’S ONLINE WIJNPROEVERIJ: BELLA ITALIA!

Zondag 16 April

16:00uur – 17:00uur

€22,50 per persoon